Teamflow Game

De Teamflow Game is een door Jef van den Hout en Inez Groen ontwikkeld bordspel waarin je teamleden in spelvorm bewust maakt van de elementen voor zowel individuele als teamflow!


Via een aantal fictieve spelronden leren de spelers van het spel elkaar beter kennen in relatie tot het samenwerken met elkaar. Dit doen ze door steeds te reflecteren op zowel de eigen persoonlijke taakomgeving als op die van het team in zijn geheel. Men moet dus zowel zichzelf als het team in een flow brengen. Hiervoor staan verschillende voorwaarden om dat te doen en daarmee spelen dus in de Teamflow Game.


In de laatste ronde gaat om het echie. We brenegen dan het eigen samenwerkingsklimaat in beeld en proberen daar een boost aan te geven via het Teamflow Canvas. Op deze manier creëert het team voor zichzelf een optimaal samenwerkingsklimaat. Een klimaat waar plezier en prestatie samengaan!


De Teamflow Game is zo ontworpen dat het team na afloop hun onderlinge samenwerking kan blijven optimaliseren. De Teamflow Game blijft namelijk na het spelen in het bezit van het team. Dit houdt in dat elk teamlid een scorebord krijgt om de persoonlijke taakomgeving te evalueren en het team als geheel het teamflowklimaat.  Daarnaast blijft een Teamflow Canvas achter waarmee het team op elk gewenst moment een boost kan geven richting flow. Ideaal ook als kickstart voor een nieuw project!


 Super leuk, leerzaam, duurzaam en nuttig dus!


Breng jouw team ook in flow en speel met ons de Teamflow Game!Go with the Percussion Flow

Het Teamflow Model is een prachtig theoretisch model maar om daadwerkelijk teamflow met elkaar te bereiken moeten we bij Michiel Westerhuis zijn. Binnen een uur weet hij als geen ander een groep mensen samen flow te laten ervaren met zijn coachende kwaliteiten als dirigent van een Braziliaanse percussiegroep.


Het is al weer 20 jaar geleden dat Michiel zelf deel uitmaakt van de meest bekende Braziliaanse percussiegroep Olodum. Michiel was voor zijn studie naar Brazilië vertrokken om daar de kunsten van deze samba reggae-groep te leren. Op de eerste dag dat hij daar was ontmoette hij bij toeval één van de bandleiders omdat deze Michiel toevallig hoorde spelen op een openbaar plein in Salvador. De volgende dag was hij lid van Olodum en speelde hij als mede leaddrummer met hen velen concerten. De kers op de taart was de opname van de videoclip They don’t care about us met niemand minder van Michael Jackson.


Wil je graag met Michiel dit ritme leren spelen? In deze Flow Jam activiteit maken we je bewust van de condities voor TeamFlow met een Braziliaanse sambareggae swing die nog lang zal nadreunen in het collectieve geheugen van jouw team!


Faalplezier Bootcamp

Herold Dat is de man van de Bootcamp. Hij weet als geen ander teams met avontuurlijke en uitdagende opdrachten te laten ervaren waarom ‘samen’ werkt. Zijn favoriete hashtag is dan ook #samenwerkt en fouten maken mag in deze 'samenwerkingsbootcamp'! 


Met faalplezier ga je in deze bootcamp de 11 condities voor teamflow ervaren, om zo van te leren hoe je makkelijker teamflow kan bereiken. Trial & Error met plezier!


Falalplezier staat dus centraal, om zo plezierig van je fouten via trial & error te leren. Wat als goed fout is en fout goed kan zijn? Wat als je zo onbevangen aan elke gezamenlijke uitdaging zou kunnen beginnen? Wat als het niet uitmaakt, en je blind vertrouwt op gezamenlijk kunnen? Hoe gaaf zou dat zijn? Verder wordt op individueel niveau in deze faal bootcamp op zoek gegaan naar de volgende antwoorden:


Van welke afleiders heb jij last?

Komen deze van binnenuit of van buitenaf?

Hoe blijf je dan toch met je aandacht bij de gezamenlijke opdracht?

Hoe pas je zelfevaluatie en zelfvertrouwen toe?

Durf jij te vertrouwen op je intuïtie?

Hoe draag je bij aan het team?

Wat is de invloed van helpende en niet helpende gedachten?

Hoe blijf je jouw emoties de baas?


Wil jij met je team plezier beleven van falen om zo te verbeteren, en wil je graag een avontuurlijk teamflow moment met elkaar ervaren, dan is de Faal Bootcamp voor jouw team de juiste keus!Zeilen met Florian Dirkse

Florian Dirkse zeilde in 2 jaar de wereld over, en maakte daar in 2010 ook een tv-documentaireserie genaamd Zee, Zout, Zeilen die in 2011 werd uitgezonden op npo 3. Op dit moment knapt Florian een nieuwe zeilboot op, is hij de officiële Nederlandse Kapitein Iglo, is hij co-founder van The Ocean Cleanup.


Voor Flow Concepts geeft Florian zeiltrainingen aan teams, en houdt hij motivational speeches. Dus ben je geïnteresseerd om teamflow te beleven met je team tijdens een zeiltraining, of ben je als team of organisatie benieuwd naar de avonturen van Florian in relatie tot de teamflow theorie, laat het ons weten.

Flow Cooking

Tijdens Flow Cooking gaan leden van een bestaand of nieuw te vormen team samen met elkaar de uitdaging aan om een sterrenmaaltijd te bereiden. Dit doen ze onder begeleiding van onze Flow Chef Joost van Roosmalen.


Joost van Roosmalen heeft zich in het culinaire vak op verschillende terreinen bewezen. Hij begon zijn carrière in het Tilburgse en vertrok al snel naar Maasbracht om daar onder Margo Reuten te gaan werken in restaurant Da Vinci. Margo is de enige vrouwelijke chef in Nederland met twee Michelinsterren. Er volgde tussendoor een opleiding journalistiek, want de grote droom was om culinair journalist te worden. Voordat die droom werkelijkheid werd, volgde er nog kookervaringen in San Francisco waar hij in een team van 75 koks werkte met meer dan 23 verschillende nationaliteiten. De droom om culinair journalist te worden werd bewaarheid, hij werkte twaalf jaar voor een culinaire uitgeverij en reisde de hele wereld over en schreef, fotografeerde en kookte met alle topchefs in de wereld.


Vier jaar geleden werd het plan opgepakt om juist te kijken wat er in zijn eigen omgeving allemaal te doen was. D’n Ark was geboren: conserven en catering, 100% gebaseerd op lokale ingrediënten die direct van de producent worden betrokken. Dit is ook de reden dat Joost zich twee jaar geleden heeft mogen aansluiten bij de internationale chefsorganisatie Slow Food Chefs Alliantie. 


Zin om samen met je team onder begeleiding van Joost een sterrenmaaltijd te bereiden? Meld je dan nu aan voor Flow Cooking! Het is mogelijk om met meerdere teams tegelijk deze uitdaging aan te gaan, dus met het gehele bedrijf aan de kook is misschien de ultieme uitdaging.

Teamflow Yoga

Teamflow Yoga is een activiteit waarin we door het uitvoeren van wederzijds afhankelijke yogaoefeningen samen flow gaan ervaren. Tijdens Teamflow Yoga creëren we met elkaar de condities voor teamflow. Tijdens de uitvoering van de gezamenlijke oefeningen worden de deelnemers in staat gesteld flow te ervaren tijdens de uitvoering van de persoonlijke taak in de gezamenlijke oefening. De oefening laat toe dat deelnemers elkaar helpen, ondersteunen in de uitvoering van de individuele taken die bijdragen aan de uitvoering van het geheel. Hierdoor ervaart men makkelijker individueel flow en komt men dus ook met elkaar makkelijker in teamflow. Onze blog over Teamflow Yoga vertelt je meer over de achtergronden van dit nieuwe initiatief wat we samen met Mechteld Keller hebben opgezet. Je kan je aanmelden voor Teamflow Yoga lessen via [email protected]nl en wil je Teamfow Yoga onderdeel laten zijn van een teamontwikkelingstraject stuur dan een mail naar [email protected]

Team Performance Optimalisatie Training

Ruben van Boven weet als musicus (drummer) en toegepast psycholoog als geen ander hoe hij muzikanten kan begeleiden naar een topprestatie. Op de Rock Academie, het conservatorium en in zijn eigen drumschool deed hij jarenlang ervaring op in het begeleiden van zowel individuele muzikanten als bandformaties. Als docent Sport & Performance Coaching op Fontys Hogescholen verdiepte Ruben zich verder in de performance psychologie. Hij ontwikkelde een eigen aanpak om muzikanten samen in hun talent te zetten.

Samen met Flow Concepts vertaalde hij deze aanpak naar samenwerkende teams binnen professionele organisaties. In een gezamenlijke workshop maken we nu samen teamleden onderling bewust hoe ze samen tot een supra performance kunnen komen. Aan bod in deze training komt management van aandacht, stress en zelfvertrouwen. Hierbij worden mentale technieken uit de wereld van topperformers ingezet, zoals focusvaardigheden. Dit alles gerelateerd aan het Teamflow Model.

Behoefte aan meer flow in uw organisatie?

Bel, mail of app ons voor een kennismaking