Go with the Percussion Flow

Het Teamflow Model is een prachtig theoretisch model maar om daadwerkelijk teamflow met elkaar te bereiken moeten we bij Michiel Westerhuis zijn. Binnen een uur weet hij als geen ander een groep mensen samen flow te laten ervaren met zijn coachende kwaliteiten als dirigent van een Braziliaanse percussiegroep.


Het is al weer 20 jaar geleden dat Michiel zelf deel uitmaakt van de meest bekende Braziliaanse percussiegroep Olodum. Michiel was voor zijn studie naar Brazilië vertrokken om daar de kunsten van deze samba reggae-groep te leren. Op de eerste dag dat hij daar was ontmoette hij bij toeval één van de bandleiders omdat deze Michiel toevallig hoorde spelen op een openbaar plein in Salvador. De volgende dag was hij lid van Olodum en speelde hij als mede leaddrummer met hen velen concerten. De kers op de taart was de opname van de videoclip They don’t care about us met niemand minder van Michael Jackson.


Wil je graag met Michiel dit ritme leren spelen? In deze Flow Jam activiteit maken we je bewust van de condities voor TeamFlow met een Braziliaanse sambareggae swing die nog lang zal nadreunen in het collectieve geheugen van jouw team!


Faalplezier Bootcamp

Herold Dat is de man van de Bootcamp. Hij weet als geen ander teams met avontuurlijke en uitdagende opdrachten te laten ervaren waarom ‘samen’ werkt. Zijn favoriete hashtag is dan ook #samenwerkt en fouten maken mag in deze 'samenwerkingsbootcamp'! 


Met faalplezier ga je in deze bootcamp de 11 condities voor teamflow ervaren, om zo van te leren hoe je makkelijker teamflow kan bereiken. Trial & Error met plezier!


Falalplezier staat dus centraal, om zo plezierig van je fouten via trial & error te leren. Wat als goed fout is en fout goed kan zijn? Wat als je zo onbevangen aan elke gezamenlijke uitdaging zou kunnen beginnen? Wat als het niet uitmaakt, en je blind vertrouwt op gezamenlijk kunnen? Hoe gaaf zou dat zijn? Verder wordt op individueel niveau in deze faal bootcamp op zoek gegaan naar de volgende antwoorden:


Van welke afleiders heb jij last?

Komen deze van binnenuit of van buitenaf?

Hoe blijf je dan toch met je aandacht bij de gezamenlijke opdracht?

Hoe pas je zelfevaluatie en zelfvertrouwen toe?

Durf jij te vertrouwen op je intuïtie?

Hoe draag je bij aan het team?

Wat is de invloed van helpende en niet helpende gedachten?

Hoe blijf je jouw emoties de baas?


Wil jij met je team plezier beleven van falen om zo te verbeteren, en wil je graag een avontuurlijk teamflow moment met elkaar ervaren, dan is de Faal Bootcamp voor jouw team de juiste keus!Zeilen met Florian Dirkse

Florian Dirkse zeilde in 2 jaar de wereld over, en maakte daar in 2010 ook een tv-documentaireserie genaamd Zee, Zout, Zeilen die in 2011 werd uitgezonden op npo 3. Op dit moment knapt Florian een nieuwe zeilboot op, is hij de officiële Nederlandse Kapitein Iglo, is hij co-founder van The Ocean Cleanup.


Voor Flow Concepts geeft Florian zeiltrainingen aan teams, en houdt hij motivational speeches. Dus ben je geïnteresseerd om teamflow te beleven met je team tijdens een zeiltraining, of ben je als team of organisatie benieuwd naar de avonturen van Florian in relatie tot de teamflow theorie, laat het ons weten.

Team Performance Optimalisatie Training

Ruben van Boven weet als musicus (drummer) en toegepast psycholoog als geen ander hoe hij muzikanten kan begeleiden naar een topprestatie. Op de Rock Academie, het conservatorium en in zijn eigen drumschool deed hij jarenlang ervaring op in het begeleiden van zowel individuele muzikanten als bandformaties. Als docent Sport & Performance Coaching op Fontys Hogescholen verdiepte Ruben zich verder in de performance psychologie. Hij ontwikkelde een eigen aanpak om muzikanten samen in hun talent te zetten.

Samen met Flow Concepts vertaalde hij deze aanpak naar samenwerkende teams binnen professionele organisaties. In een gezamenlijke workshop maken we nu samen teamleden onderling bewust hoe ze samen tot een supra performance kunnen komen. Aan bod in deze training komt management van aandacht, stress en zelfvertrouwen. Hierbij worden mentale technieken uit de wereld van topperformers ingezet, zoals focusvaardigheden. Dit alles gerelateerd aan het Teamflow Model.

Inner Skiing Flow Reis

Flow Concepts brengt samen met Dorine Huijbregts een reis waarin we de parallel leggen tussen ondernemen, flow en samen skiën. Deze reis is bedoeld voor ondernemers en managers, of complete teams, waarin we steeds de juiste balans zoeken tussen training, reflectie, gezelligheid en plezier.

Het betreft een reis waarin de deelnemers in een andere omgeving naar zichzelf willen kijken, de kick van flow ervaren, en er ruimte is voor mooie persoonlijke ontmoetingen en gezelligheid. Dorine Huijbregts is op deze flow reis, de (ski) trainer, de reisleider, en samen met Jef de flow inspirator.

In de training ga je het innerlijk spel ervaren van vallen en opstaan, opgeven en doorzetten, ontspannen en tegelijkertijd in actie zijn. 

Dorine Huijbregts: “Al lang koesterde ik de droom om een training te ontwikkelen, die mijn werk met mijn passie verbindt. Mensen en teams in hun kracht zetten en het skiën. Met de training ‘Inner skiiing voor managers en ondernemers’ wordt deze droom realiteit. In de methode die ik heb ontwikkeld, leg ik een parallel tussen skiën en veranderingen in organisaties.” 


Behoefte aan meer flow in uw organisatie?

Bel, mail of app ons voor een kennismaking