Waarom teamflow?

Om als organisatie innovatief, creatief en productief te zijn is effectief samenwerken in kleine teams noodzakelijk. Onderzoek naar flow heeft aangetoond dat flow leidt tot betere  prestaties meer werkplezier, voldoening, geluk, creativiteit en betekenis.  Als de juiste omstandigheden geschept worden om ieders kracht in flow te zetten, zouden leden van teams en organisaties samen hun maximale potentieel tot uitdrukking kunnen brengen. Zou het daarom niet fantastisch zijn als tijdens de samenwerking in een team men samen flow ervaart?

Waarom teamflow?

Wat is teamflow?

Teamflow is het moment dat alle teamleden tijdens de uitvoering van hun onderling afhankelijke persoonlijke taken samen flow ervaren voortkomend uit een geoptimaliseerde teamdynamiek.

Deze optimale teamdynamiek wordt gevormd door 11 elementen die te onderscheiden zijn in zeven voorwaarden en vier ervaringskenmerken. In de teamflow animatie hiernaast wordt het ontstaansproces van teamflow duidelijk gemaakt.

Teamflow ontstaat dus bij de ontwaking van een collectieve ambitie die vervolgens uitkristalliseert in concrete uitdagende gezamenlijk doelen met taakverdelingen waar een ieder in zijn kracht staat. Deze optimale vorm van samenwerking verloopt moeiteloos en voortvarend en men geniet nog lang na van momenten van teamflow.


Naar meer inspiratiemateriaal over teamflow

Het Teamflow Traject

Op basis van wetenschappelijk onderzoek hebben wij een teamontwikkelingstraject om teams te begeleiden naar een optimaal samenwerkingsklimaat. In de praktijk heeft dit traject zich al bij vele teams bewezen. Het is simpel, positief en to-the-point, en daarom werkt het.

Meer weten? 

naar Teamflow Traject

Brochure Teamflow Traject


Wil je als teamcoach zelfstandig gebruik maken van het Teamflow Model en de methodieken en tools in het Teamflow Traject? Dit binnen je eigen organisatie of die van jouw klanten? Volg dan de Teamflow Opleiding!

 

Brochure van de Teamflow Opleiding 

Inschrijven Teamflow Opleiding

Het Teamflow Traject

Behoefte aan meer flow in jouw organisatie?

Bel, mail of app ons voor een kennismaking