JEF VAN DEN HOUT

Neem even het team waarvan jij deel uitmaakt in gedachten. Wat maakt dat jullie gemotiveerd zijn om met elkaar samen te werken? Bij de Graffiti Flow Jam gaan jullie als team deze collectieve ambitie verbeelden. Dit onder begeleiding van een professionele graffiti-artiest met als bijvangst dat jullie tijdens het verven waarschijnlijk zelf ook flow gaan ervaren! Het resultaat kun je na afloop mooi in de eigen teamomgeving aan de muur hangen. Wanneer klanten of collega’s de graffiti schildering zien hangen, ontstaat zo de vraag hoe deze tot stand is gekomen. Dit is de unieke kans om de collectieve ambitie van het team op inspirerende wijze te delen. Het kunstwerk aan de muur houdt zo de collectieve ambitie levend en zorgt er waarschijnlijk ook voor dat deze wordt behaald! En dan is het tijd voor een nieuw kunstwerk! :-)

Flow en teamflow

Flow is een optimale ervaring. Tijdens flowervaringen voel je je nameljk goed en presteer je goed. Je gaat volledig op in de taakuitvoering met een energieke focus, en je geniet achteraf enorm na van dit moment. Bij een flowervaring is de taak- of roluitvoering dus op zichzelf al de moeite waard om te doen. Je hebt hierbij ook nog het gevoel alsof het vanzelf gaat. Heerlijk werken dus!

Teamflow is een gedeelde flowervaring die ontstaat vanuit de teamdynamiek. Je zou het ook wel de ervaring van een optimale samenwerking kunnen noemen.  Alle teamleden ervaren dan samen flow terwijl men onderling verbonden is in een teamactiviteit. Voor het oproepen van teamflow bestaan een aantal voorwaarden die we tijdens deze workshop actief zullen promoten waardoor het deelnemende team waarschijnlijk ook echt teamflow gaat ervaren! Meer over de voorwaarden van  teamflow lees je hier.


De collectieve ambitie

Flow Concepts wil mensen verbinden op intrinsieke motivaties om ze te helpen hun collectieve ambities waar te maken. Wij bouwen voort op de teamflowtheorie die aangeeft dat de 11 elementen van teamflow tezamen leiden tot betere teamprestaties, meer werkplezier, meer voldoening, meer geluk en meer creativiteit. De collectieve ambitie is waar dit alles begint.  Een collectieve ambitie is een gedeelde intrinsieke motivatie om samen een team te vormen en een gezamenlijke taak op te pakken. Dit kan iets plezierigs zijn zoals een partijtje voetbal of iets belangrijks zoals goede zorg verlenen aan een behoevende patiënt. Een collectieve ambitie wordt gevormd door: 

  • De bestaansreden voor het samenwerken vanuit de intrinsieke motivaties van de individuele teamleden;
  • De waarden en overtuigingen over hoe jullie de samenwerking met elkaar willen aangaan;
  • De (h)erkenning van elkaars aanvullende kwaliteiten.

De collectieve ambitie kan dus gezien worden als ‘het kloppend hart’ van een team of organisatie. Het is vaak het beginpunt van je teamformatie en de onderliggende reden dat iedereen zich verbonden voelt. Het voedt de energie van teamleden om zich open te stellen voor nieuwe en uitdagende teamdoelen. Deze belangrijke voorwaarden maken onderdeel uit van de Graffiti Flow Jam, waardoor de collectieve ambitie van het team op een leuke en beeldende manier tot stand komt.


Hoe ziet deze workshop er stapsgewijs uit?

  • Warm welkom
  • Oefenen met de spuitbus
  • Interactieve en inspirerende uitleg over flow, teamflow en de collectieve ambitie
  • Creatieve brain- en handstorm over de eigen collectieve ambitie
  • Het symboliseren van de eigen collectieve ambitie in losse beelden met de spuitbus
  • Het samenbrengen van de eigen collectieve ambitie als muurschildering
  • Afronding met een blik op de toekomst!

Het programma creëert zo dus stap voor stap een unieke, leuke en inspirerende ervaring met positieve energie richting de toekomst. Tijdens de workshop zullen de deelnemers merken dat het ervaren van flow leidt tot creatieve ideeën, een positieve vibe en een big smile! Door met elkaar samen de collectieve ambitie te verbeelden zullen de teamleden zich na afloop meer verbonden en gemotiveerd om te werken aan teamdoelen. Het eindproduct, de graffiti schildering, is daarbij dus een bekrachtiger van zowel de identiteit als de motivatie van het team!


Klinkt goed?

De Graffiti Flow Jam is een product naar het idee van teamflow onderzoeker en coach Jef van den Hout i.s.m. een netwerk van spuitbuskunstenaars!  Wil je de collectieve ambitie van jouw team of bedrijf ook op deze manier tot uiting brengen? Neem dan contact met ons op via het sturen van een bericht via onze contactpagina of direct naar: info@flowconcepts.nl

Behoefte aan meer flow in jouw organisatie?

Bel, mail of app ons voor een kennismaking