Vijf Redenen om te Sturen op Flow

Vijf Redenen om te Sturen op Flow

Met een cultuur waar een burn-out vaker voorkomend is en productiviteit hoog geprezen wordt, is het belangrijk dat we oplossingen verkennen die het werken duurzamer maken. Gelukkig begint een van de meest leidende concepten in de positieve psychologie, flow, langzaam zijn intrede te maken in de moderne bedrijfsvoering1. Parallel aan deze ontwikkelingen zien we dat bedrijven en organisaties kampen met complexe vraagstukken die om intensievere samenwerkingen vragen. Dit leidt tot de creatie van teams waar krachten gebundeld kunnen worden2. De voordelen van goed functionerende teams zijn vaak duidelijk (betere prestaties, creatiever en minder verzuim3,4,5 ), maar het creëren van optimale samenwerkingen in teams blijkt vaak nog een opgave of werkt zelfs averechts. Vandaar dat we deze blog schrijven. Kan flow een rol spelen bij het creëren van optimaal presterende teams? En wat zijn nu precies de voordelen als je stuurt op meer flow in je team? Om hier wat dieper op in te gaan zullen we eerst kort kijken naar wat flow nu precies is. 

Bekijk deze blog
Buurtzorg Oirschot 2 in Teamflow

Buurtzorg Oirschot 2 in Teamflow

Teamflow in de praktijk. In dit teamportret delen we de praktijkverhalen van Buurtzorgteam Oirschot 2. Hoe trachten zij met elkaar de samenwerking zo soepel mogelijk te laten verlopen en waarom gaan zij fluitend naar het werk?

Bekijk deze blog
Buurtzorg De Beerzen in Teamflow

Buurtzorg De Beerzen in Teamflow

Teamflow in de praktijk. In dit teamportret delen we de praktijkverhalen van Buurtzorgteam De Beerzen uit Middelbeers. Hoe trachten zij met elkaar de samenwerking zo soepel mogelijk te laten verlopen en waarom gaan zij fluitend naar het werk?

Bekijk deze blog
Wereldkampioen worden terwijl je in een burnout zit

Wereldkampioen worden terwijl je in een burnout zit

In 2014 startte het Solar Team Eindhoven voor de tweede keer om aan de World Solar Challenge 2015 mee te doen. Tommie Perenboom was in dat jaar onderdeel van het team en kijkt nu na vier jaar terug op wat het hem heeft gebracht. Uit zijn ervaring leren we hoe belangrijk psychologische veiligheid ter voorkoming van een burnout. Samen met Tommie kijken we terug op welke elementen uit het Teamflow Model er op welk moment wel of niet aanwezig waren.

Bekijk deze blog
De collectieve ambitie van het Solar Team Eindhoven

De collectieve ambitie van het Solar Team Eindhoven

Flow Concepts is afgelopen jaar benaderd om als teamflow coach op te treden voor de leden van Solar Team Eindhoven. Het is heel mooi om te zien hoe zij streven naar het in stand houden van een Teamflow klimaat en wij zijn heel benieuwd hoe de elementen uit het Teamflow Model hier tot uiting komen. Daarom hebben we twee teamleden gevraagd om hun ervaring met ons te delen.

Bekijk deze blog

Behoefte aan meer flow in uw organisatie?

Bel, mail of app ons voor een kennismaking