blogfilter

Start Teamflow Opleiding - Lichting 2 - 20 september 2018

Start Teamflow Opleiding - Lichting 2 - 20 september 2018

Op 20 september 2018 start de tweede lichting van de Teamflow Opleiding. Vorig jaar november is de eerste groep van start gegaan en hieronder zie je de visuele notulen van bijeenkomst 2 gemaakt door Kristel Peijnenborg van Visueeltjes. In deze bijeenkomst stond het hart van het Teamflow Model, de collectieve ambitie, centraal. Mathieu Weggeman nam ons op de schitterende locatie van de abdij van de Koningshoeven (La Trappe) op dit thema mee. Het ware, het goede en schone van Plato werd zo gekoppeld aan het actuele en innovatieve van teamflow. Om dit te laten bezinken en mooi af te sluiten werd afgesloten met Teamflow Yoga voor beginners. Deze Yogales werd gegeven door Mechteld Keller van zoZest.

Bekijk deze blog
De Introductie van Teamflow Yoga

De Introductie van Teamflow Yoga

Flow Concepts introduceert in samenwerking met Zozest Teamflow Yoga. Teamflow is een staat waarin teamleden tijdens de uitvoering van een wederzijds afhankelijke activiteit samen individueel flow ervaren. Omdat deze ervaring met elkaar wordt gedeeld en men elkaar ondersteunt in het bereiken van flow zal de ervaring intenser zijn dan dat men individueel flow ervaart (Van den Hout, 2016). Tijdens een Yoga les concentreren deelnemers zich volledig op de uitvoering van vaak fysieke oefeningen. De Yoga docent hanteert daarbij principes uit de Yoga leer, die sterk overeenkomen met de wetenschappelijk vastgestelde condities voor flow (Csikszentmihalyi, 1990).

Bekijk deze blog
De solo van ontwerper Michiel van der Kley

De solo van ontwerper Michiel van der Kley

In "Doctor Flow presenteert" ontvangt Doctor Flow ontwerper/uitvinder Michiel van der Kley en business developer/consultant Marc Bertens (o.a. Co-founder G-Star). Voor Michiel is het vinden van zijn dagelijkse flow essentieel om tot zijn fascinerende ontwerpen te komen. Het liefst werkt hij hieraan helemaal alleen in zijn eigen studio. Hier creëert hij dan zijn eigen flow klimaat waardoor hij volledig geconcentreerd zijn uitdagingen aan kan gaan. Marc daartegenover heeft een team nodig om zelf in flow te komen. Mensen om hem heen die dezelfde passie voor fashion en creativiteit delen. Op deze wijze zette hij in het verleden het merk G-Star neer op wereldniveau, en is hij op dit moment betrokken bij nieuwe initiatieven als Grivec Bros. In deze blog focussen we op het solowerk van Van der Kley.

Bekijk deze blog

Behoefte aan meer flow in uw organisatie?

Bel, mail of app ons voor een kennismaking