Het traject voor meer teamflow!

Het Teamflow Traject is een cyclische procesaanpak bestaande uit zes stappen om teamgenoten meer teamflow te laten ervaren.

Download hier de uitgebreide brochure van het Teamflow Traject of scroll verder naar beneden voor een beknopte omschrijving van het traject.

Wil je als teamcoach zelfstandig gebruik maken van het Teamflow Traject? Dit binnen je eigen organisatie of die van jouw klanten?

Volg dan de Teamflow Opleiding! Meer info over de Teamflow Opleiding vind je hier.

Teamflow Traject
Stap 1

Stap 1 :

Flow Inspiration

Met een Teamflow Traject nemen we het team op een leuke en toegankelijke manier mee in de flow en de teamflow theorie. Zo maken we flow en teamflow tastbaar en brengen we het naar de eigen omgeving. Deze sessie duurt 3 uur en kenmerkt zich als leuk en inspirerend!

Stap 2

Stap 2 :

Teamflow Experience

De Team Flow Experience maakt de deelnemers bewust van de teamflow condities. Dit maakt het vervolgens makkelijker de Team Flow condities binnen het eigen team te herkennen. Deze sessie duurt ongeveer anderhalf uur en kenmerkt zich als energiek!

Stap 3

Stap 3 :

Teamflow Monitor

Na afloop van een inspiratiesessie vragen wij de deelnemers om de Team Flow Monitor in te vullen. Deze duurt zo'n 15 minuten. Op basis van de resultaten stellen wij vast in welke mate de teamflow condities binnen het team aanwezig zijn en of teamflow wordt ervaren.

Stap 4

Stap 4 :

Teamflow Diagnose

Tijdens de Team Flow Diagnose bespreken we samen de condities voor teamflow. Bijvoorbeeld over in welke mate de condities aanwezig zijn en hoe dat zich uit, hoe deze condities scoren en wat we kunnen verbeteren. Deze constructieve sessie duurt gemiddeld 2,5 uur!

Stap 5

Stap 5 :

Uitvoeren Acties / Interventies

Het team gaat zelfstandig aan de slag met het uitvoeren van de afgesproken acties/interventies om het teamflow klimaat te verbeteren. Indien gewenst begeleiden wij het team hierbij of benaderen we iemand uit ons netwerk om het team hierin te begeleiden.

Stap 6

Stap 6 :

Teamflow Monitor

Na het uitvoeren van de afgesproken acties/interventies is het tijd om te evalueren of de acties/interventies het gewenste effect hebben gehad op het teamflow klimaat. Door het houden van een posttest met de Team Flow Monitor maken we dit effect zichtbaar.

Behoefte aan meer flow in jouw organisatie?

Bel, mail of app ons voor een kennismaking