Tijdens Flow Cooking gaan leden van een bestaand of nieuw te vormen team samen met elkaar de uitdaging aan om een sterrenmaaltijd te bereiden. Dit doen ze onder begeleiding van onze Flow Chef Joost van Roosmalen.
Joost van Roosmalen heeft zich in het culinaire vak op verschillende terreinen bewezen. Hij begon zijn carrière in het Tilburgse en vertrok al snel naar Maasbracht om daar onder Margo Reuten te gaan werken in restaurant Da Vinci. Margo is de enige vrouwelijke chef in Nederland met twee Michelinsterren. Er volgde tussendoor een opleiding journalistiek, want de grote droom was om culinair journalist te worden. Voordat die droom werkelijkheid werd, volgde er nog kookervaringen in San Francisco waar hij in een team van 75 koks werkte met meer dan 23 verschillende nationaliteiten. De droom om culinair journalist te worden werd bewaarheid, hij werkte twaalf jaar voor een culinaire uitgeverij en reisde de hele wereld over en schreef, fotografeerde en kookte met alle topchefs in de wereld.
Vier jaar geleden werd het plan opgepakt om juist te kijken wat er in zijn eigen omgeving allemaal te doen was. D’n Ark was geboren: conserven en catering, 100% gebaseerd op lokale ingrediënten die direct van de producent worden betrokken. Dit is ook de reden dat Joost zich twee jaar geleden heeft mogen aansluiten bij de internationale chefsorganisatie Slow Food Chefs Alliantie.
Zin om samen met je team onder begeleiding van Joost een sterrenmaaltijd te bereiden? Meld je dan nu aan voor Flow Cooking! Het is mogelijk om met meerdere teams tegelijk deze uitdaging aan te gaan, dus met het gehele bedrijf aan de kook is misschien de ultieme uitdaging.
Het teamflow model is een uitstekend hulpmiddel om objectief bespreekbaar te krijgen hoe de onderliggende samenwerking in het team is.
De inspiratiesessie rondom het thema 'teamflow' tezamen met de percussieworkshop was het ideale starpunt van de fusie, het heeft er echt voor gezorgd dat we vanaf het begin één team zijn geworden.
Voor de Master Positieve Psychologie weet Jef jaarlijks onze masterstudenten in zowel Aarhus als Kopenhagen over teamflow enthousiast te krijgen.
Op de Technische Universiteit maakt Jef als gastdocent jaarlijks onze master studenten bewust over het belang van flow in ontwerp- of onderzoeksteams.
De afgelopen jaren hebben we met succes Logistic Force als landelijke speler in de logistieke markt gezet. Toen ik tijdens een presentatie van Jef kennis maakte met zijn Teamflow model zag ik zoveel herkenning, zo hebben we het de afgelopen jaren met elkaar inderdaad voor elkaar. Het Teamflow Model biedt een mooi houvast om nu verder te bouwen.
Het was heel interessant om een Team Flow meting te krijgen in ons team. Om Team Flow vast te kunnen leggen vond ik een bijzonder iets. Flow was een begrip dat we, totdat we Flow Concepts leerden kennen, niet echt konden meten. Je kunt wel zeggen hoe we samen iets doen, hoe we in ons vel zitten, maar dat zijn allemaal meningen. Nu, met deze manier van meten hebben we echt een cijfer van waaruit we verder kunnen werken en dat we kunnen meten. Dat is een grote meerwaarde.