JEF VAN DEN HOUT

Buurtzorg Nederland vindt het belangrijk dat haar medewerkers fluitend naar hun werk gaan en dat deze medewerkers er kunnen 'zijn' voor hun clienten op een manier die aansluit bij de behoeften van de cliënt. Dit doet Buurtzorg Nederland uitmuntend goed. De cliënten beoordelen de geleverde zorg bijvoorbeeld met een 9,2 gemiddeld en ook op werknemerstevredenheid scoort Buurtzorg sinds de oprichting extreem hoog. Buurtzorg is een thuiszorgorganisatie die met kleine teams, bestaande uit (wijk)verpleegkundigen en wijkziekenverzorgenden, zorg levert aan huis. Het gaat hierbij om verpleging en persoonlijke verzorging.

Flow Concepts bezoekt regelmatig Buurtzorgteams om te ontrafelen waarom de samenwerking juist daar zo soepel verloopt en men juist binnen dit team zo geniet van het werk. De verhalen die tijdens deze bezoeken worden gedeeld door de aanwezige teamleden bundelen we vervolgens in een teamportret. Deze verhalen zijn namelijk nuttig,  van belang en verdienen het om gedeeld te worden. Dit als wederzijdse inspiratie voor andere teams binnen de zorg, als waardering voor het goede werk wat verpleegkundigen en verzorgenden elke dag weer doen, of om te laten wat voor mooi en betrekenisvol beroep de zorg te bieden heeft. De sector kamp namelijk met een enorm tekort aan medewerkers.

Reden genoeg dus om deze verhalen met elkaar te delen. Via deze publicatie delen wij graag de teampraktijk van het Buurtzorgteam De Beerzen.

Klik hier om het teamportret van team De Beerzen te downloaden.

Behoefte aan meer flow in jouw organisatie?

Bel, mail of app ons voor een kennismaking