De Teamflow Game is een door Jef van den Hout en Inez Groen ontwikkeld bordspel waarin je teamleden in spelvorm bewust maakt van de elementen voor zowel individuele flow als teamflow!


Via een aantal fictieve spelronden leren de spelers van het spel elkaar beter kennen in relatie tot het samenwerken met elkaar. Dit doen ze door steeds te reflecteren op zowel de persoonlijke taakomgeving als op die van het team in zijn geheel. Men moet dus zowel zichzelf als het team in een flow brengen. Hiervoor bestaan verschillende voorwaarden om dat te doen en daarmee spelen we dus in de Teamflow Game.


In de laatste ronde maken we de slag naar de daadwerkelijke situatie waarin het team zich beweegt. We brengen dan het echte samenwerkingsklimaat in beeld en proberen daar een boost aan te geven via een brainstorm met het Teamflow Canvas. Op deze manier creëert het team voor zichzelf ook echt een optimaal samenwerkingsklimaat. Een klimaat waar plezier, uitdaging en prestatie samengaan!


De Teamflow Game is zo ontworpen dat het team na afloop hun onderlinge samenwerking kan blijven optimaliseren met het Teamflow Canvas. De speelborden van de Teamflow Game blijven namelijk na het spelen in het bezit van het team. Dit houdt in dat elk teamlid een scorebord krijgt om de persoonlijke taakomgeving blijvend te evalueren en het team als geheel het teamflowklimaat.  Daarnaast blijft een versie van het Teamflow Model en de Teamflow Canvas achter waarmee het team op elk gewenst moment een boost aan het eigen samenwerkingsklimaat.


 Super leuk, leerzaam, duurzaam en nuttig dus!


Breng jouw team ook blijvend regelmatig in flow en speel met ons de Teamflow Game!Behoefte aan meer flow in jouw organisatie?

Bel, mail of app ons voor een kennismaking