Ervaring

Met het onderwerp teamflow weet Jef van den Hout (1978) als geen ander het publiek te inspireren, amuseren en motiveren, dit soms met een stevige knipoog naar zichzelf, ‘managers’ of organisaties als geheel. Na afloop staat iedereen weer even met beide voetjes op de grond, weten we weer waar het echt om draait en wat we daar dan vervolgens voor moeten doen en laten, om zo samen tot betekenisvolle prestaties te komen waar we nog vaak van zullen nagenieten.

Presentaties - Ervaring
Presentaties - Inhoud

Inhoud

In presentaties of workshops wordt het psychologische begrip flow tastbaar gemaakt door het analyseren van videobeelden, en het delen van flow ervaringen met elkaar en het koppelen van de theorie daaraan. Daarnaast worden voorbeelden in beeld gebracht waarom flow onder teamleden vaak niet optreedt. Deze zullen heel herkenbaar zijn.

Om teamleden een handreiking te bieden om teamflow met elkaar te bereiken wordt de teamflow theorie toegelicht met inspirerende praktijkvoorbeelden en worden suggesties voor interventies aangereikt om tot een teamflow klimaat te komen.


Inspiratie haalde Jef uit de muziek, sport en professionele organisaties die het ‘positief’ doen.

Verwante onderwerpen aan Jef’s teamflow theorie zijn o.a: leiderschap, loslaten, creativiteit, geluk en welzijn, high performance teams, peak experience, collectieve ambitie, veiligheid, vertrouwen, commitment, innovatie en vooruitgang.

In zijn presentatie maakt Jef gebruik van video, foto, interactie en interventie.

Jef is te boeken voor zowel kleine groepen als grote events zowel in het Nederlands als in het Engels.

Wetenschappelijk presenteert Jef zijn werk op psychologische congressen zoals: World Congress on Positive Psychology of European Congress on Positive Psychology.

Meer over Jef

Jef van den Hout PDEng (1978) promoveerde op 8 december 2016 aan de Technische Universiteit Eindhoven op het onderwerp teamflow. De titel van zijn proefschrift is: Team Flow: From Concept to Application. Zijn promotor was Mathieu Weggeman en zijn opponenten in de commissie waren Mihaly Csikszentmihalyi, Eva Demerouti, Jan Walburg en Frans Ørstad Andersen. Copromotoren waren Bob Walrave en Josette Gevers.

Nog leuk om te weten is dat Jef:

 • ​Ook te boeken is als dagvoorzitter of gespreksleider.
 • Na het Atheneum besloot om Marineofficier voor de technische dienst te worden en na één jaar aan het Koninklijk Instituut voor de Marine (K.I.M.) besloot er mee te kappen.
 • Veel bewondering heeft voor muzikanten, sporters en ontwerpers.
 • Afstudeerde voor psychologie bij een bouwbedrijf en daarna als psycholoog de bouw in ging.
 • Ooit op non-actief werd gesteld bij FNV Bondgenoten, en het heel knap is dat juist daar voor elkaar te krijgen.
 • Het in 2009 niet meer zag zitten en besloot te gaan promoveren op iets met flow.
 • Al meer dan 30 jaar voetbalt, maar nooit zo’n teamspeler is geweest.
 • Roeit om zelf teamflow te ervaren en fysiek in vorm te blijven.
 • Techneuten hele leuke mensen vindt en deze graag samen brengt.
 • Het liefst naar reggae luistert, vandaar de kleurkeuze voor de huisstijl van Flow Concepts.
 • Zijn talent ooit hardlopen was, maar daar nooit iets mee heeft gedaan, met uitzondering van het lopen van de marathon in Parijs.
 • Ook al 15 jaar voor de klas staat en de klas graag omdraait.
 • Flow Concepts oprichtte in nauwe samenwerking met zijn studenten.

Wil je nog steeds door Jef geïnspireerd worden?

Behoefte aan meer flow in uw organisatie?

Bel, mail of app ons voor een kennismaking