Waarom deze training?

Het creëren van optimaal samenwerkingsklimaat in teams vraagt in bepaalde situaties om een explorerende werkwijze. Dit bijvoorbeeld vanwege de complexiteit, de onduidelijkheid, de benodigde creativiteit of de gewenste veiligheid. Bij deze training leer je hoe je als facilitator een Teamflow Klimaat kan genereren door gebruik te maken van LEGO® SERIOUS PLAY® en Handstorm™.


Over Handstorm

Handstorm is een door dr. Frans van Gassel wetenschappelijke onderbouwde methode die je kunt gebruiken om effectief te overleggen tijdens het (her)ontwerpen van jouw concept, product of proces. Door te werken volgens de Handstorm methode worden jouw rijke ervaringen niet alleen door woorden zichtbaar gemaakt, maar ook doordat je daadwerkelijk handelt en reflecteert. Handelen kan bijvoorbeeld door middel van gebaren, tekenen, construeren, en dus ook Lego Serious Play. Je wordt bekend gemaakt met de vijftien principes van de Handstorm methode en hoe ze toepasbaar zijn in het team.


Over LEGO® SERIOUS PLAY®

De Lego Serious Play methode is een communicatief en probleemoplossend proces waarin deelnemers verschillende vraagstukken worden voorgelegd waar steeds dieper op in wordt gegaan. Met gebruik van Lego bouwstukken bouwt elke deelnemer zijn of haar eigen antwoord op het vraagstuk. Op basis hiervan wordt informatie gedeeld met elkaar, probleemoplossend overlegt en beslissingen gemaakt.


Over Teamflow

Teamflow is het moment waarin elk teamlid volledig opgaat in een gezamenlijke activiteit. Teamflow kan de productiviteit, prestaties en capaciteiten van een team aanzienlijk verhogen. Flow Concepts heeft met onderzoek aangetoond dat er verschillende elementen zijn die gefaciliteerd kunnen worden in teams en organisaties waarmee teamflow gecultiveerd kan worden. Tijdens deze training leer je wat teamflow is en hoe je een teamflow klimaat creëert binnen een professionele organisatie. Teamflow is door dr. Jef van den Hout wetenschappelijk geconceptualiseerd en nader emprisch onderzocht binnen de context van sport, muziek en werk.


De investering van deze training is €1.050,00 exclusief BTW zijn. Dit inclusief materialen, koffie, thee en fris. Het is mogelijk de investering btw vrij te facturen omdat Flow Concepts als instelling CRKBO geregistreerd is.


Wie verzorgt deze training?

De training wordt verzorgd door Dirk Schutselaars en Jef van den Hout. Dirk is docent 'creatief denken’ en ‘persoonlijk leiderschap’ op de Fontys Hogeschool in Tilburg. Daarnaast is hij actief als coach en gecertificeerd als facilitator voor LEGO® SERIOUS PLAY®. Jef promoveerde aan de Technische Universiteit Eindhoven op de conceptualisering en toepassing van de teamflowtheorie en richtte daarna Flow Concepts op om dit gedachtegoed naar de praktijk te brengen.


Studiebelasting

Naast het volgen van deze training is er geen verplichte aanvullende studiebelasting.


Data

De twee trainingsdagen en tijden voor deze lichting zijn:

21 mei 2024 van 10u tot 20u

7 juni 2024 van 10u tot 17u

Locatie

Tilburg
Training tot facilitator in het gebruik van LEGO® SERIOUS PLAY® & Handstorm™ voor Teamflow met startdatum dinsdag 21 mei 2024
Prijs € 1050 per ticket ex. BTW
Ga terug naar het overzicht