Waarom deze training?

Sommige vraagstukken zijn zeer complex en maakt het moeilijk om als team op een lijn te komen. Dit soort vraagstukken vragen om een speelse werkwijze waarbij het creatieve handelen optimaal wordt benut en de collectieve ambitie wordt. Zodat vervolgens elk teamlid in een veilig en positief samenwerkingsklimaat zijn of haar beste inbreng kan leveren.

Bij deze training ontdek je hoe je een teamflow klimaat kan genereren door gebruik te maken van Lego® Serious Play® en Handstorm™.


Over Lego® Serious Play®

De Lego Serious Play methode is een communicatief en probleemoplossend proces waarin deelnemers verschillende vraagstukken worden voorgelegd waar steeds dieper op in wordt gegaan. Met gebruik van Lego bouwstukken bouwt elke deelnemer zijn of haar eigen antwoord op het vraagstuk. Op basis hiervan wordt informatie gedeeld met elkaar, probleemoplossend overlegt en beslissingen gemaakt.


Over Handstorm

Dit is een door dr. Frans van Gassel  wetenschappelijk onderbouwde methode van effectief overleggen waarbij je je handen gebruikt om je ideeën uit te drukken. Je wordt bekend gemaakt met de vijftien principes van deze methode en hoe ze toepasbaar zijn in het team.


Over Teamflow

Teamflow is het moment waarin elk teamlid volledig opgaat in een gezamenlijke activiteit. Teamflow kan de productiviteit, prestaties en capaciteiten van een team aanzienlijk verhogen. Flow Concepts heeft met onderzoek aangetoond dat er verschillende elementen zijn die gefaciliteerd kunnen worden in teams en organisaties waarmee teamflow gecultiveerd kan worden. Tijdens deze training leer je wat teamflow is en hoe je een teamflow klimaat creëert binnen een professionele organisatie. Teamflow is door dr. Jef van den Hout wetenschappelijk geconceptualiseerd en nader emprisch onderzocht binnen de context van sport, muziek en werk.


De investering van dit traject bedraagt € 2.150,00 exclusief BTW inclusief materialen, koffie, thee en fris. Het is mogelijk de investering btw vrij te facturen omdat Flow Concepts als instelling CRKBO geregistreerd is. De opleiding kan ook InCompany verzorgd worden.

Data

27 augustus, van 10u tot 16u

28 augustus, van 10u tot 16u

29 augustus, van 10u tot 16u

30 augustus, van 10u tot 16u

Locatie

Tilburg
Lego® Serious Play® & Handstorm™ for Team Flow met startdatum dinsdag 27 augustus 2019
Ga terug naar het overzicht