Waarom teamflow?

Om als organisatie innovatief, creatief en productief te zijn is effectief samenwerken in kleine teams noodzakelijk. Onderzoek naar flow heeft aangetoond dat flow leidt tot betere prestaties meer werkplezier, voldoening, geluk, creativiteit en betekenis.  Als de juiste omstandigheden geschept worden om ieders kracht in flow te zetten, zouden leden van teams en organisaties samen hun maximale potentieel tot uitdrukking kunnen brengen. Zou het daarom niet fantastisch zijn als tijdens de samenwerking in een team men samen flow ervaart?

Waarom teamflow?

Wat is teamflow?

Flow is een toestand die we ervaren wanneer we volledig opgaan in een activiteit, gepaard met een gemotiveerde en energieke focus. Wetenschappelijk hebben wij in ons onderzoek aangetoond dat in een moment van teamflow we samen flow ervaren tijdens de uitvoering van onderling afhankelijke taken die worden uitgevoerd in het teambelang. Er bestaan 7 voorwaarden om teamflow te ervaren en 4 eigenschappen die de ervaring kenmerken. In de teamflow animatie hiernaast wordt dit onderscheid helemaal duidelijk.

Het traject...

Op basis van wetenschappelijk onderzoek hebben wij een teamflow traject ontwikkeld om teams te begeleiden naar een positief werk- en prestatieklimaat. In de praktijk heeft dit model zich al bij vele teams bewezen. Het is simpel, positief en to-the-point, en daarom werkt het.

Het traject...

Behoefte aan meer flow in uw organisatie?

Bel, mail of app ons voor een kennismaking